OptiFreeze > Media > Press Releases & News

2021-04-28, 09.41 (CEST)

OptiFreeze startar tillverkning av fler maskiner för OptiBoost[TM]

OptiFreeze är nu nöjda med hur den första anläggningen för behandling av rosor fungerar hos APH och startar därför tillverkning av ytterligare maskiner. Planen är att ha 5 maskiner klara i sommar för att sen höja tillverkningstakten under andra halvåret.

Som vi tidigare har meddelat är vår plan att ha 45 maskiner igång vid utgången av 2022 och detta steg är ett viktigt delmål i den planen. Det är mycket tillfredställande att nu kunna öka tillverkningstakten och vår plan känns realistisk” säger Ulf Hagman VD OptiFreeze AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Hagman, VD
Mail: ulf.hagman@optifreeze.se
Tel: 0733-636380

Kort om OptiFreeze 

OptiFreeze AB (publ), org.nr 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

PM_OptiFreeze_Fler maskiner