OptiFreeze > Media > Press Releases & News

2021-04-22, 17.11 (CEST)

OptiFreeze styrelse beslutar att föreslå nytt företagsnamn och att påbörja processen för listbyte

Regulatory

OptiFreeze styrelse har idag beslutat att föreslå OptiCept Technologies som nytt företagsnamn. Förslaget kommer att behandlas på årsstämman. Styrelsen beslutade även att påbörja arbetet inför ett listbyte med målsättningen att vara listad på Nasdaq Small Cap inom 12 månader.

OptiFreeze och ArcAroma är mitt i en fusionsprocess så att byta namn är ett naturligt steg. Namnet OptiCept Technologies ger kopplingar till båda verksamheterna. OptiFreeze har sedan tidigare OptiCeptTM som registrerat varumärke och ArcAroma använder Cept i sina applikationsnamn, OliveCept, JuiceCept osv.

Att byta lista till Small Cap, har som tidigare informerats om, varit ambitionen sedan förslaget om fusion lades fram. Det är därför ett naturligt steg att nu starta den processen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Hagman, VD
Mail: ulf.hagman@optifreeze.se
Tel: 0733-636380

Kort om OptiFreeze 

OptiFreeze AB (publ), org.nr 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

PM_Namn och listbyte