OptiFreeze > Media > Press Releases & News

2020-10-21, 08.30 (CEST)

OptiFreeze fortsätter sin lansering, nytt avtal för snittblommor

Regulatory

OptiFreeze har idag skrivit ett samarbets- och utvärderingsavtal med den svenska blomstergrossistfirman APH Svenska AB. Avtalet innebär att APH kommer att utvärdera OptiFreeze metod för behandling av snittblommor.

Anläggningen som är under tillverkning är en utveckling av den modell som tidigare i höst har installerats och som nu testkörs i industriell skala. OptiFreeze har under utvärderingen fått mycket insikt som man drar nytta av i vidareutvecklingen. Efter testfasen kommer APH erbjudas möjligheten att skriva fortsatt avtal och behålla anläggningen.

OptiFreeze har i tester lyckats förlänga hållbarheten på rosor med 5-7 dygn i rumstemperatur vilket innebär ungefär fördubblad livslängd för konsumenten.

”Vår lansering fortsätter, intresset i branschen är stort för vår teknik och vi är mycket glada över avtalet med Sveriges ledande blomsterimportör.

Vi ser mycket fram emot att kunna utveckla vår metod industriellt tillsammans med dem ” säger Ulf Hagman VD OptiFreeze AB

APH grundades år 1899 och är idag Sveriges ledande blomsterimportör. Som en av de första aktörerna i Europa började APH år 1991 importera direkt ifrån rosodlingar i Kenya, Kenya har idag vuxit till att bli världens största exportör av rosor. År 2019 sålde APH över 50 miljoner rosor.

Christian Muhr (VD APH) kommenterar: ”Det ska bli spännande att följa resultaten av samarbetet mellan APH och OptiFreeze. Vårt ständiga fokus på kvalitetet gör det naturligt för oss att ingå detta utvärderingsavtal.”

För mer information kontakta:

Ulf Hagman, VD

Mail: ulf.hagman@optifreeze.se

Tel: 0733-636380

Denna information är sådan information som OptiFreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 oktober 2020, kl 08.30 CEST.

OptiFreeze AB (publ), 556844-3914, har en patenterad teknologi som bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. OptiFreeze har även utvecklat en metod som kan förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi kan användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser, Tel: +46 40 200 250, E-mail: ca@vhcorp.se

Release