OptiFreeze > Media > Press Releases & News

2021-06-03, 08.30 (CEST)

OptiFreeze tar nästa steg för rosor tillsammans med Dagab

OptiFreeze AB (publ) har sedan tidigare ett utvärderingsavtal med Dagab som handlar om OptiBoostTM och möjligheten att förlänga hållbarheten på rosor.

En viktig målsättning är att minska svinnet av snittblommor och nu startar parterna ett projekt för att mäta förändringen av svinn. Projektet kommer att genomföras i ett hundratal av butikerna inom Axfood och vi kommer regelbundet att följa upp resultaten. Rosorna kommer att behandlas hos APH.

”Minskat svinn och bättre produkter är viktigt för oss och vi är spända på att hur OptiFreeze kan bidra i vår strävan att hela tiden förbättra oss” säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef frukt, grönt & blommor, Dagab

”Vi är mycket glada över över detta projekt och ser fram emot resultat som visar att vi kan bidra till minskat svinn och bättre produkter till alla konsumenter av blommor” säger Ulf Hagman, VD OptiFreeze AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Hagman, VD
Mail: ulf.hagman@optifreeze.se
Tel: 0733-636380

Kort om OptiFreeze 

OptiFreeze AB (publ), org.nr 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

PM_OptiFreeze_Dagab svinn