OptiFreeze > Media > Press Releases & News

2016-09-02, 09.00 (CEST)

Flaggningsmeddelande

Regulatory

Arc Aroma Pure AB, medgrundare i OptiFreeze AB, har avyttrat 500 000 aktier i OptiFreeze AB och kommer då under en ägarandel på 20 procent närmare bestämt 18,8 %, vilket innebär att aktieinnehavet efter denna försäljning är 1 613 800 aktier.

-          Vår tro på OptiFreeze är orubbad, OptiFreeze är en viktig samarbetspartner och kund. Arc Aroma Pure AB har nu fått möjligheten att placera en andel av våra aktier hos seriös mottagare i form av två institutionella investerare. Med affären får OptiFreeze, vid sidan om Arc Aroma Pure, ytterligare två stora och stabila ägare, säger Martin Linde, VD Arc Aroma Pure AB. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Fredrik Westman, VD OptiFreeze AB
Telefon: 0738-14 52 15
E-post: fredrik.w@optifreeze.se

OptiFreeze AB har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt, bär och örter kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Bolaget har även en metod som förlänger hållbarheten på kylda produkter. Tekniken kan även användas för att minska tiden för torkning av bladkryddor och samtidigt förbättra smak, arom och färg. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt livsmedelsföretag runt om i världen. Bolagets teknik innebär att cellerna i grönsaker, frukt, bär och örter tar upp naturliga sockerarter som bevarar smak, form och struktur. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Bolaget har sitt säte i Lund och är noterat på AktieTorget.

Se pressmeddelandet