OptiFreeze startar pilotsamarbete med Orkla Foods Sverige

logga4OptiFreeze AB och Orkla Foods Sverige AB inleder ett pilotsamarbete. Syftet är använda Optifreeze teknik i en industriell miljö.

 

Pilotanläggningen kommer att byggas upp vid Orkla Foods anläggning i Eslöv. Projektet kommer att pågå fram till oktober 2014 därefter är ambitionen att avtala om ett kommersiellt samarbete.

 

– I och med samarbetet med ett så välrenommerat livsmedelsföretag som Orkla Foods Sverige har OptiFreeze tagit ett stort steg närmare målsättningen att industrialisera bolagets teknik. Vi har fått en samarbetspartner som kan tillföra kunskaper och erfarenheter vilket känns bra. Och det är så klart en stor fördel för bolaget att testa och skala upp tekniken i en industriell miljö, säger Fredrik Westman, VD OptiFreeze AB.

 

– Orkla är en mycket kompetent och intressant partner som tidigt hörde av sig till Optifreeze. Därefter har vi haft en dialog, nu tar vi ett steg vidare. Optifreeze får genom Orkla, som har sin innovationsavdelning i Eslöv, tillgång till såväl know-how som Orklas avancerade produktionsanläggning. Detta ger bolaget en bra plattform att ta OptiCept™ vidare till industriella volymer och kommersiell tillämpning, säger Pär Henriksson, styrelseordförande och medgrundare OptiFreeze AB.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Westman, VD OptiFreeze AB

Telefon: 0738-14 52 15

E-post: fredrik.w@optifreeze.se

 

OptiFreeze AB har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt och bär kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt för företag inom kylteknik och livsmedelsproduktion runt om i världen. Bolagets teknik innebär att cellerna i grönsaker, frukt och bär tar upp naturliga antifrysprotein och sockerarter som bevarar smak, form och struktur. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund.

 

Ladda ner som pdf.